Gallardo: Editie speciala

Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni. Acesta este numele complet al celei mai noi editii speciale a lui Gallardo.

Este vorba de o varianta cu tractiune spate a modelului Gallardo, acesta fiind singurul model din actuala gama Lamborghini care transmite puterea doar catre puntea spate.

Sigur, Lamborghini a avut in trecut modele cu tractiune spate, la fel ca si modele cu tractiune integrala, dar actuala gama, formata din Murcielago si Gallardo a fost oferita pana acum doar cu sistem 4x4.

Oficial: Primul Lamborghini actual cu tractiune spate

1 / 5

Povestea - Cine este Valentino Balboni I

Valentino Balboni, cel caruia cel mai nou Gallardo ii poarta numele, este cel mai apreciat pilot de teste al constructorului italian.

Valentino Balboni a fost angajat ca pilot de teste chiar de fondatorul companiei, Ferruccio Lamborghini, in 1967.

In cei peste 40 de ani pe care i-a petrecut lucrand pentru Lamborghini, Balboni a participat la dezvoltarea si testele tuturor modelelor Lamborghini, incepand cu Miura, apoi Countach, Diablo si actualele Gallardo si Murcielago.

Oficial: Primul Lamborghini actual cu tractiune spate

2 / 5

Povestea - Cine este Valentino Balboni II

Acum pentru ca Valentino Balboni s-a retras din activitate, italienii au vrut sa-l rasplatesca intr-un fel mai special, numind masina si dupa numele sau.

Oricum, Balboni a renuntat oficial doar la functia de pilot de teste, pentru ca el continua acum sa promoveze brandul Lamborghini in intreaga lume.

Oficial: Primul Lamborghini actual cu tractiune spate

3 / 5

Dotari si performante

Masina fost creata pentru cei ce apreciaza in mod deosebit comportamentul tipic masinilor tractiune spate.

In acest scop, s-au facut modificari substantiale la nivelul transmisiei e-gear, suspensia a fost reconfigurata, la fel si diferentialul spate, dar si sistemul ESP, care permite "unghiuri mai mari de drift in modul Corsa", dupa cum spun italienii. Motorul este acelasi V10 de 5,2 litri, iar puterea maxima furnizata este de 550 CP.

Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,9 secunde, viteza maxima fiind de 320 km/h.

Oficial: Primul Lamborghini actual cu tractiune spate

4 / 5

Exterior

Exteriorul, dar si interiorul sunt finisate in asa fel incat sa trimita imaginatia pasionatilor la masinile sport ale anilor 70.

In Europa, pretul masinii va fi de 162.000 euro, fara taxe. Chiar si cu acesti bani disponibili, amatorii trebuie sa se grabeasca putin pentru ca masina va fi produsa in doar 250 de exemplare.

Sursa: Sotto


Oficial: Primul Lamborghini actual cu tractiune spate

5 / 5

Rasfoieste in continuare

De ce merita sa faci o vizita in Thailanda? Un motiv ar fi plajele...

Obiectivele preferate de romani in Thailanda sunt destinatiile cu plaje, din sud: Phuket, Koh Phangan, Krabi, dar si Hua Hin, sau Bangkok, potrivit reprezentantilor Autoritatii pentru Turism din Thailanda. Iata cateva detalii despre aceasta tara exotica, cu peisaje si plaje care iti taie respiratia cu frumusetea lor.


Oficial: Primul Lamborghini actual cu tractiune spate