Masini americane

Si ca sunt complet ineficiente, cu motoare prea mari si prea gurmande pentru performantele pe care le afiseaza.

De acord. Americanii nu se compara cu europenii in ceea ce priveste tehnologia motoarelor, nu pentru ca n-ar avea resurse sau cunostinte in domeniu, ci pentru ca ei sunt obisnuiti intr-un anumit fel.

Asta le cer clientii si ei se conformeaza. Motoare mari (pe cat posibil V8-uri), cutii automate si posibilitatea unor burnout-uri de spectacol.

Crema de muscle - car: Dodge Challenger 03

1 / 3

Nimeni din Europa nu ofera asa

Sunt de acord, in Europa nu prea ai ce face cu masinile lor de suflet. Sunt prea costisioare si complet depasite la eficienta sportiva de multe modele europene.

Dar uitati-va la masina asta! Nimeni din Europa nu ofera asa ceva! 2 tone de metal, cu motor de camion si design unic, superb! Este noua versiune SRT8 a lui Dodge Challenger si eu nu pot sa ma desprind de pozele astea. E o alta cultura, clar, dar ca pasionat de masini e imposibil sa nu ai niste furnicaturi cand te imaginezi la volan.

Crema de muscle - car: Dodge Challenger 03

2 / 3

In ciuda tuturor progreselor tehnologice, americanii au preferat

In ciuda tuturor progreselor tehnologice, americanii au preferat sa renunte la Hemi-ul V8 de 6,1 litri si au adoptat pentru acest muscle-car pur un nou V8. De 6,4 litri. Imens in comparatie cu cei 478 CP care-i dezvolta.

Dar, pe de alta parte, aceste motoare nu prea au moarte. Livreaza fara sa fie prea mult solicitate. Performantele nu sunt deloc slabe. 0 – 100 km/h in cam 4,8 secunde si viteza maxima de 290 km/h.

Cititi continuarea articolului pe Motorstory.ro


Crema de muscle - car: Dodge Challenger 03

3 / 3

Rasfoieste in continuare

Top 5 orase europene cu targuri de Craciun de vis

In perioada sarbatorilor, suntem cu totii cuprinsi de frenezia cumparaturilor. Iar daca acestea pot fi facute la targurile de Craciun din orase europene cu traditie, bucuria este cu atat mai mare. Iata cinci dintre orasele europene cu cele mai frumoase targuri de Craciun.


Crema de muscle - car: Dodge Challenger 03