1. Bali

Bali, cunoscuta si ca “Insula Zeilor”, este un adevarat paradis exotic. Situata in arhipelagul Indonesian, insula tropicala este una dintre cele mai mari atractii turistice.

Recunoscuta pentru vulcanii sai, culturile de orez spectaculos terasate si istoria sa complexa, Bali imbina imaginea unei insule cu soare, nisip si mare cu agitatia specifica restaurantelor, barurilor si magazinelor din jur, arata Yahoo! Travel.

Ce poti face in Bali: Scuba diving sau surf, pescuit.

Top 10 insule pe care trebuie sa le vezi

1 / 10

2. Bora Bora

Bora Bora este una dintre cele mai faimoase si idilice insule. Situata la nord-vest de Tahiti, insula apartine Polineziei franceze.

Bariera de recif a insulei si lagunele din Bora Bora inconjoara Muntii Pahia si Otemau, ramasite ale unui vulcan stins. Statiunile de lux dispuse in partea de vest a insulei sunt foarte scumpe, insa serviciile pe care le veti primi acolo merita fiecare ban.


Top 10 insule pe care trebuie sa le vezi

2 / 10

3. Ischia

Aceasta insula din Golful Naples are izvoare termale terapeutice, care au atras vizitatori inca din cele mai vechi timpuri. Mai multe populatii ale lumii au decoperit izvoarele termale ale Ischiei si proprietatile miraculoase ale noroiului incalzit, care transforma corpul uman intr-unul puternic. Turistii din zilele noastre aleg insula Ischia pentru masajele si tratamentele cu namol care li se ofera.

Top 10 insule pe care trebuie sa le vezi

3 / 10

4. Penang

In Penang va puteti delecta cu o fuziune unica de cultura si arome malaeziene. Insula Penang este o destinatie renumita si solicitata de turisti datorita diversitatii oferite - plaje superbe si statiuni bine organizate, paduri si rezervatii naturale, muzee, o cultura diversa si preparate culinare deosebite.

Top 10 insule pe care trebuie sa le vezi

4 / 10

5. Insula Pastelui

Insula Pastelui, situata in sud-estul Oceanului Pacific, se afla in cel mai sud-estic punct al triunghiului polinezian. Insula este renumita pentru cele 887 de statui denumite moai, create de primii ei locuitori.

Insula are un singur oras, Hanga Roa, unde va puteti caza la hotelul Vai Moana, care este dotat cu 18 camere de tip bungalow.


Top 10 insule pe care trebuie sa le vezi

5 / 10

6. Vieques

Vieques, o insula portoricana situata in nord-estul Marii Caraibelor, are puternice influente spaniole.

Exista doua orase notabile in Vieques, Isabel Segunda (in nord) si Esperanza (in sud), insa adevaratul motv pentru care merita sa vizitati aceasta insula este Puerto Mosquito. Dintre cele sapte golfuri bioluminescente de pe planeta, Puerto Mosquito este cel mai impresionant, gratie claritatii si luminozitatii apei sale.


Top 10 insule pe care trebuie sa le vezi

6 / 10

7. Chiloe

Chiloe este o insula de pe coasta pacifica, din sudul republicii Chile, cunoscuta pentru cultura sa si pentru fauna bogata, specifica, care a evoluat intr-o relativa izolare.

Zona marina din nord-vestul insulei Chiloe se caracterizeaza printr-o fauna marina variata, ce include balene albastre, nordice, cu cocoasa, delfini, lei de mare sau pinguini.


Top 10 insule pe care trebuie sa le vezi

7 / 10

8. Kay West

Key West este o insula aflata langa punctul cel mai sudic al Florida Key, care sfideaza orice tip de caracterizare. Plajele naturale sunt destul de rare aici, insa, datorita celor 400 de specii de pesti tropicali, ar fi pacat sa stati oricum pe uscat.

Top 10 insule pe care trebuie sa le vezi

8 / 10

9. Insulele Palmier

Natura creeaza si distruge, deopotriva, insule. Pentru ca arhipelagul Palm Island sa existe a fost insa nevoie de o infuzie foarte mare de capital.

Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali si Palm Deira, cele trei insule artificiale din Dubai, reprezinta o veritabila minune a tehnologiei moderne, o viziune si un proiect fara precedent initiat de seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Insulele Palmier din Dubai sunt cele mai mari insule artificiale din lume, si reprezinta una dintre cele mai impresionante structuri create de om.


Top 10 insule pe care trebuie sa le vezi

9 / 10

10. Insulele Galapagos

Insulele Galapagos sunt situate la Ecuator. Probabil cel mai faimos dintre locuitorii insulelor este testoasa uriasa. Operatorii de turism navigheaza insulele prin diferite metode: de la catamaranele de lux la yachturi cu motor. Aici veti gasi lagune, recifuri de corali, golfuri si plaje dintre cele mai fine. Insulele Galapagos reprezinta un adevarat caleidoscop natural – in acest loc veti gasi pinguini si pasari flamingo laolalta.

Surse fotografii: Budget Travel


Top 10 insule pe care trebuie sa le vezi

10 / 10

Rasfoieste in continuare

Panasonic lanseaza primul smartphone in martie 2012

Compania japoneza, unul din liderii mondiali in materie de produse electronice si electrocasnice atat pentru segmentul consumer, cat si pentru segmentele business si industrial a anuntat ca va ataca piata telefoanelor inteligente la inceputul anului viitor.


Top 10 insule pe care trebuie sa le veziArticole recomandate