Executive Chef-ul Casa Vernescu isi impartaseste secretele la cursuri de gatit
Incepand de anul acesta, Casa Vernescu si Joseph Hadad, faimosul maestru bucatar al restaurantului, vor gazdui o serie de evenimente sezoniere de degustare a meniului, precum si cursuri de gatit.
• 28 Martie 2011 • YourMoney





1 / 5
30 de ani de cariera culinara
2 / 5
Executive-Chef la Casa Vernescu din 1997
3 / 5
Evenimente sezoniere de degustare a meniului
4 / 5
Cursuri de gatit
5 / 5
Secrete culinare
Joseph Hadad, Executive Chef la Casa Vernescu, unul dintre cei mai cunoscuti artisti culinari de pe scena restaurantelor din Bucuresti, aniverseaza anul acesta 30 ani de cand si-a inceput cariera culinara.
Nascut pe 7 decembrie 1959 in Ierusalim, dintr-o familie cu traditie in gastonomie, cu mama marocana si tatal tunisian, Joseph Hadad este astazi unul dintre cei mai apreciati bucatari din Romania.
Vocatia pentru arta culinara apare in adolescenta, cand tatal sau, bucatar pe un vas de croaziera, il trimite pe tanarul Joseph, pentru 3 ani, la Scoala de Bucatari din Haifa.
Nascut pe 7 decembrie 1959 in Ierusalim, dintr-o familie cu traditie in gastonomie, cu mama marocana si tatal tunisian, Joseph Hadad este astazi unul dintre cei mai apreciati bucatari din Romania.
Vocatia pentru arta culinara apare in adolescenta, cand tatal sau, bucatar pe un vas de croaziera, il trimite pe tanarul Joseph, pentru 3 ani, la Scoala de Bucatari din Haifa.
La varsta de 19 ani, dupa ce termina scoala, este incorporat in armata pentru urmatorii 3 ani. Dupa efectuarea stagiului militar, Joseph este angajat la Dan Carmel Hotel ca ajutor de bucatar. Acesta a fost de altfel locul unde face primii pasi in activitate si descopera multe dintre tainele gastronomiei "haute cuisine".
Dorind sa invete mai mult, dupa alti 3 ani, se muta ca Chef Garde-Manger la Jordan River Hotel, un hotel de 450 camere din Tiberias, pentru ca in 1989 sa fie promovat ca Executive Chef la faimosul King David Hotel din Ierusalim.
In decursul timpului, Joseph se dedica exclusiv pasiunii de a gati, talentul sau fiind remarcat deopotriva de colegi si de clienti in diverse locatii faimoase din intreaga lume: Kempinski Hotel in Germania, Ritz-Carlton Hotel in Boston, Savoy Hotel in Londra, Restaurantele Michelin in Paris si multe altele.
Din anul 1997 Joseph Hadad este Executive-Chef la restaurantul Casa Vernescu din Bucuresti, transformand acest loc intr-un simbol al "gourmet cuisine".
Dorind sa invete mai mult, dupa alti 3 ani, se muta ca Chef Garde-Manger la Jordan River Hotel, un hotel de 450 camere din Tiberias, pentru ca in 1989 sa fie promovat ca Executive Chef la faimosul King David Hotel din Ierusalim.
In decursul timpului, Joseph se dedica exclusiv pasiunii de a gati, talentul sau fiind remarcat deopotriva de colegi si de clienti in diverse locatii faimoase din intreaga lume: Kempinski Hotel in Germania, Ritz-Carlton Hotel in Boston, Savoy Hotel in Londra, Restaurantele Michelin in Paris si multe altele.
Din anul 1997 Joseph Hadad este Executive-Chef la restaurantul Casa Vernescu din Bucuresti, transformand acest loc intr-un simbol al "gourmet cuisine".
Pentru Joseph, procesul de creare a meniului incepe cu anotimpurile. El spune: "Stiu in ce anotimp ne aflam si ce ingrediente pot gasi. Stau de vorba cu producatorii si vad ce fel de produse au. Verific cu fiecare dintre ei pentru cat timp vor avea acele produse. Nu ma deranjeaza sa schimb meniul la 2-3 luni, in functie de ceea ce pot gasi proaspat."
De aceea, maestrul bucatar Joseph Hadad va creiona o serie de evenimente sezoniere de degustare a meniului, astfel incat sa evidentieze cele mai sofisticate arome ale anotimpului respectiv. Cina va fi o experienta progresiva de feluri de mancare, fiecare dintre ele reprezentand fundatia pentru urmatorul.
Aromele individuale intense ale felurilor de mancare prezentate la aceste degustari – eveniment vor fi echilibrate de o selectie exceptionala de vinuri.
De aceea, maestrul bucatar Joseph Hadad va creiona o serie de evenimente sezoniere de degustare a meniului, astfel incat sa evidentieze cele mai sofisticate arome ale anotimpului respectiv. Cina va fi o experienta progresiva de feluri de mancare, fiecare dintre ele reprezentand fundatia pentru urmatorul.
Aromele individuale intense ale felurilor de mancare prezentate la aceste degustari – eveniment vor fi echilibrate de o selectie exceptionala de vinuri.
In plus, Joseph Hadad va marca aniversarea celor 30 ani de cand si-a inceput cariera culinara gazduind o serie de lectii unice de gatit la Casa Vernescu.
Cursurile reprezinta o incursiune in cariera lui Joseph, pentru ca vor fi prezentate retetele sale favorite, retete pe care le-a pregatit de-a lungul timpului pentru celebritati mondiale precum Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei si Printul de Lichtenstein dar si stele de cinema si legende pop-rock, precum Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson si multi altii.
De asemenea, personalitati din lumea de afaceri, din politica si cultura cat si vedete internationale au fost oaspetii lui Joseph Hadad la Casa Vernescu: Francis Ford Coppola, Armand Assante, Steven Segal, Demis Roussos, Nino d’Angelo, Naomi Campbell, Michel Platini etc.
Cursurile reprezinta o incursiune in cariera lui Joseph, pentru ca vor fi prezentate retetele sale favorite, retete pe care le-a pregatit de-a lungul timpului pentru celebritati mondiale precum Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei si Printul de Lichtenstein dar si stele de cinema si legende pop-rock, precum Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson si multi altii.
De asemenea, personalitati din lumea de afaceri, din politica si cultura cat si vedete internationale au fost oaspetii lui Joseph Hadad la Casa Vernescu: Francis Ford Coppola, Armand Assante, Steven Segal, Demis Roussos, Nino d’Angelo, Naomi Campbell, Michel Platini etc.
Experienta culinara va incepe in bucataria Casei Vernescu, unde faimosul maestru bucatar ii va conduce pe cursanti pas cu pas prin retetele sale favorite si le va oferi acestora secrete culinare adunate in cei 30 ani de experienta, din aprilie.
Fiecare participant va primi secretele descoperite impreuna cu Joseph pentru a le lua acasa si a le putea exersa in bucataria proprie.
Dupa demonstratie, entuziastii culinari vor fi invitati in atmosfera de poveste "la belle époque" a restaurantului Casa Vernescu si vor savura meniul aniversar impreuna cu o selectie speciala de vinuri.
Fiecare participant va primi secretele descoperite impreuna cu Joseph pentru a le lua acasa si a le putea exersa in bucataria proprie.
Dupa demonstratie, entuziastii culinari vor fi invitati in atmosfera de poveste "la belle époque" a restaurantului Casa Vernescu si vor savura meniul aniversar impreuna cu o selectie speciala de vinuri.
Te-ar putea interesa si: