De la imagini 3D, la ISO de 12800

Panasonic lanseaza noul model de camera cu obiective interschimbabile, Lumix DMC-GX1, si a compactei DMC-3D1, echipata cu doua noi unitati optice pliabile si capabilitati foto-video 3D si 2D in acelasi timp.

Camera GX1 poate obtine imagini de o calitate foarte ridicata, cu detalii apropiate de realitate, la o rezolutie excelenta si cu o reproducere fidela a culorilor. Datorita senzorului Live MOS cu rezolutia de 16 megapixeli si a procesorului Venus Engine, imaginile preluate in conditii de luminozitate scazuta, la un nivel ISO care ajunge chiar la 12800, sunt surprinzator de clare.

Modelul 3D1 este capabil nu doar sa realizeze imagini 3D expresive, dar si imagini 2D la o rezolutie de 12-megapixeli si clipuri video 2D full HD la 1920 x 1080. Camera este usor de operat datorita butonului dedicat 3D/2D si ecranului Smart Touch cu diagonala de 3.5-inch.Doua idei de cadou, pentru cei ce poarta nume de sfinti

1 / 3

DMC-3D1, foto si video, 2D sau 3D

Cele doua seturi de obiective de 25mm ultranagulare cu zoom optic 4x pot capta fotografii 3D la rezolutie mare, dar si video 3D HD la 1920 x 1080 prin metoda side-by-side. Stabilizatorul Panasonic MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) ajuta la surprinderea unor imagini 3D clare, cu un minim de blurare. Camera este capabila nu doar sa realizeze imagini 3D expressive, dar si imagini 2D la o rezolutie de 12-megapixeli si clipuri video 2D full HD la 1920 x 1080. Camera este usor de operat datorita butonului dedicat 3D/2D si ecranului Smart Touch cu diagonala de 3.5-inch.

Senzorul High Sensitivity MOS si procesorul Venus Engine sunt capabile sa inregistreze imagini la o calitate foarte ridicata chiar si atunci cand este utilizat un nivel ISO mare, iar imaginile in rafala se realizeaza la o viteza de 8 fps mentinand rezoluta la nivelul cel mai ridicat.

Fotografiile si filmele 3D realizate cu DMC-3D1 pot fi usor vizionate pe un televizor VIERA 3D TV prin inserarea cardului de memorie SD in slotul dedicat, incorporat in TV, sau prin conectarea camerei la TV printr-un cablu HDMI.

DMC-3D1 vine echipata, de asemenea cu tehnologia LUMIX Image Uploader ce permite utiizatorilor sa impartaseasca mai usor imaginile realizate cu prietenii sau familia. Tot ce are de facut utilizatorul este sa bifeze fotografiile sau filmele pe care doreste sa le publice si sa conecteze camera la un PC prin cablul USB inclus in pachet sau pur si simplu sa insereze cardul de memorie SD in slotul dedicat al calculatorului. Imediat porneste upload-ul fotografiilor si clipurilor iar acestea pot fi trimise ulterior si pe Facebook sau YouTube.


Doua idei de cadou, pentru cei ce poarta nume de sfinti

2 / 3

DMC-GX1, imagini surprinzator de clare

Camera LUMIX G Micro System este capabila sa obtina imagini de o calitate foarte ridicata, cu detalii apropiate de realitate, la o rezolutie excelenta si cu o reproducere fidela a culorilor. Datorita senzorului Live MOS cu rezolutia de 16 megapixeli si a procesorului Venus Engine, imaginile preluate in conditii de luminozitate scazuta, la un nivel ISO care ajunge chiar la 12800, sunt surprinzator de clare.

Sistemul de autofocalizare a adus imbunatatiri vitezei de operare, noua camera din gama LUMIX G Micro System fiind capabila sa realizeze fotografii in cascada la un interval de numai 0,09 secunde cu Light Speed AF. Fotografierea in rafala ajunge la o rata de 4,2 fps la rezolutia maxima de 16-megapixeli, sau la 20 fps la o rezolutie de 4 megapixeli.

DMC-GX1 poate inregistra video full-HD la 1920 x 1080 cu sunet stereo, in format AVCHD, superior atat prin eficacitatea compresiei informatiilor, cat si prin compatibilitatea cu o multitudine de echipamente AV pentru vizionarea filmelor inregistrate.

Sistemul Advanced AF include functiile full-time AF si tracking AF si poate fi utilizat in modul video astfel incat fiecare utilizator sa poate obtine cele mai bune clipuri, cat mai usor.
Parte din noua linie premium de camere LUMIX G Micro System, noua GX1 se remarca si printr-un design deosebit. Montantul din partea superioara a camerei permite atasarea foarte facila a vizorului optional Live View Finder (DMW-LVF2), echivalent cu 1.440.000-dot si unghi de vizibilitate de 100%. Camera este compatibila cu standardul UHS-I pentru carduri de memorie SDXC/SDHC.

LUMIX G Micro System ofera un total de 14 sisteme optice interschimbabile, inclusiv noul sistem Power Zoom X – alaturi de obiectivul cu zoom standard, teleobiectivul, obiectivul cu o singura lungime focala, obiectivul cu deschidere mare, obiectivul fish-eye si macro – care ofera camerei o versatilitate deosebita, astfel incat poate fi utilizata in orice ocazie, pentru orice situatie.


Doua idei de cadou, pentru cei ce poarta nume de sfinti

3 / 3

Rasfoieste in continuare

Top 5 orase europene cu targuri de Craciun de vis

In perioada sarbatorilor, suntem cu totii cuprinsi de frenezia cumparaturilor. Iar daca acestea pot fi facute la targurile de Craciun din orase europene cu traditie, bucuria este cu atat mai mare. Iata cinci dintre orasele europene cu cele mai frumoase targuri de Craciun.


Doua idei de cadou, pentru cei ce poarta nume de sfinti